Kunder i januari månad på Groomingonline.se

Vi har en längre tid haft en tanke på om vi skulle vara lite öppnare här på sajten om hur mycket trafik vi har och vilken försäljning vi har här inne via denna affiliatesajt. Det är lite risky att vara öppna med siffror när man arbetar på webben, då man kan skapa mer konkurrens när man kör med öppna kort för att det triggar andra att arbeta i samma nisch. Det är en risk man får ta om man skriver ut hur kundtillströmningen ser ut samt hur pass mycket trafik det finns till sajten.

Jag själv gillar öppna kort och det finns en fördel att använda sig av den typen av marknadsföring, för det är vad det. Marknadsföring fast ur en lite annan synvinkel. Samtidigt så skriver man ofta på sin sajt så skapar man ett momentum med webbplatsen, som Google tycker mycket om och bra ranking skapar än mer trafik och buzz runt den egna sajten.

Vi kommer inte berätta allt hur det går här inne, men vi kan visa på en kundökning och försäljningsökning sedan starten av sajten.

Forsaljning januari manad 2016

Jämförelse januari 2016 och januari 2017

Denna sajten startades i slutet av augusti 2015 och då ägdes den helt av Stefan Johansson. Jag, Petter, kom med senare och har arbetat sporadiskt här inne sedan slutet av 2015 och början av 2016 kan man säga. Det har varit ett sporadiskt arbete, då jag har lagt mycket tid på annat håll och bara arbetat med denna sajten när tid och lust funnits.

Nu är det lite ny giv från mitt håll och jag kommer att uppdatera massor med saker här inne under detta året. Det skall bli spännande att se hur sajten, trafiken och avsluten växer i takt med att arbetsinsatsen ökar. Det har redan visats sig detta året, det är stor skillnad både vad gäller avslut och trafik hittills under januari om man jämför med föregående år, 2016. Riktigt roligt!

Sökmotoroptimering tar tid men ger långsiktig utdelning

Att arbeta med sökmotoroptimering som sin enda trafikkälla är ett långsiktigt arbete och det tar ofta 6-12 månader innan du ser några större framsteg med en helt ny sajt. Vi har inte kör järnet alls med denna webbplats och då tar det ju ännu längre tid. Vi vill växa i lagom takt och få sajten att verkligen fastna hos Google för att sedan ligga bra till på många sökord i många år och då har vi haft som strategi att skynda långsamt. Nu känns sajten någorlunda stabil och vi kan nu gasa på lite framöver.

Det finna med att arbeta med SEO, eller sökmotoroptimering, är att när arbetat är gjort och Google har förtroende för din sajt, så kan den ligga i topp för många sökord under väldigt lång tid. Jag har sajter som ligger i toppen för sina sökord efter 6-7 år efter det att jag gjorde arbetet. Det är ju egentligen helt otroligt!

Hur har då trafik och avslut ökat om man jämför?

Här inne har både trafiken och ordrar ökat markant om man jämför januari 2016 med januari 2017. Det är riktigt kul att se tycker jag. Bra för alla om man så säger. Vi har som mål att 5 dubbla omsättningen detta året och det är ett tufft mål att nå helt klart. Jag tror att det går, men då måste vi arbeta hårt och fokuserat under hela detta året.

Jämför man januari månad med varandra under 2016 och 2017, så är det inte riktigt 5 gånger dubblering men det är 3.6 gångers ökning med ordrar och då är inte januari månad slut än. Det är riktigt kul tycker jag och klart värt att firas! 5 gångers ökning känns inte helt borta, men det kanske är ett för tufft mål, jag vet inte. Jag har egentligen bara haft det som mål sedan starten av denna månad och det är kanske hårt då att använde det direkt om man så säger. Vi får se! Jag skall göra alt jag kan för att det skall funka under 2017!

Nu mot nya djärva mål!

Här ser du fler blogginlägg som är skapade den senaste tiden:

Populära sidor 2016

Sola säkert 2017

Försäljning 2016 vs 2017 här inne januari månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *