Bästa Rakknivsguiden på Internet

Är du en av de många män som uppskattar ett äkta och genuint hantverk? Allt fler män värdesätter upplevelsen med att använda en rakkniv när det är dags att raka sig. Detta ger i det närmaste perfekt resultat, och att det dessutom är det bästa och mest skonsamma för huden gör det ju bara ännu bättre.

Guide rakkniv

För att få in den rätta rutinen krävs det övning och åter övning. Men när du väl fått in tekniken kommer du att tycka att det var värt mödan. Har du kraftig skäggväxt är denna metod med kniv den bästa, då den kommer nära inpå.

Vad ska man då tänka på vid val av en rakkniv?

En viktig detalj är hur kniven ligger i handen. Den ska kännas skön och vara ergonomiskt utformad. Prova dig fram och välj en som du tycker är bekväm och behaglig. En ännu viktigare detalj är knivbladet, då det är detta som ska vara närmast din känsliga och ömtåliga hud i ansiktet.

Materialet i ett knivblad är för det mesta vanligt kol, det är starkt och klarar hårt slitage. Under framställningen av bladet hettas det upp och kyls ner i en viss process för att göra det elastiskt och segt.

Det finns olika storlekar och bredder på bladen och här får du också prova dig fram till vad som passar just dig och din hud/ditt ansikte. Är man nybörjare eller har små händer kan man med fördel välja en kniv med smalt blad.

Tänk också på vikten på rakkniven.

 

Är den tung kan det efter en stund bli jobbigt att hålla den. Prova dig fram och känn efter noga. Ett knivblad har tre olika typer av ihålighet, beroende på hur hög flexibilitet bladet har. Man kan enkelt säga att hög flexibilitet passar alla slags hudtyper och passar även bäst till den åldrande huden.

Rakknivsguide

Ta hand om din rakkniv så håller den länge och ger bästa resultat. Rengör ALLTID rakkniven efter användning.
Var noga med att ta bort alla tvålrester och skäggstrån. Torka sedan försiktigt med en mjuk handduk.

Förvara rakkniven på en TORR plats, alltså inte i det fuktiga badrummet.

Om du inte använder rakkniven under en tid, kan du med fördel olja in bladet för att det inte ska börja rosta.

Före varje rakning ska du vässa eggen med en strigel. När det är dags att slipa din rakkniv är det bästa att lämna in
den till en fackman för bästa resultat.

Vi hoppas att du fått tips och idéer av vår guide om rakknivar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *