Hur gör man med ryggbehåring?

Det är många män som har hår på ryggen, vissa har inga problem med detta, men det finns andra som vill ha bort håret. Även mängden hår skiljer sig, vissa män har några hårstrån medan andra har betydligt kraftigare hårväxt. Om du tillhör en av dem som vill ta bort håret på ryggen finns det några olika metoder, både mer professionellt som bör utföras på klinik, och sådana du kan göra hemma på egen hand.

Epilering är en av metoderna där man drar ut hårstråna från rötterna. Sedan har vi laser och IPL, där handlar det om som man hör på namnet om laser och pulserande ljus.

Harborttagning rygg

Den allra enklaste metoden är hårborttagningskräm. Du lägger helt enkelt på krämen och låter den verka en stund, sköljer sedan av både kräm och hår. Enklare kan det inte bli. Använder du dig av denna metod måste du dock upprepa den ofta.

Vaxa bort håret

Du kan även vaxa bort håret. Tänk på att vara helt ren när du lägger på vaxet. Är du smutsig blir resultatet därefter. Du ska lägga på vaxet medhårs, men sedan rycker du av det mothårs. Du ska inte rycka av uppåt, utan ryck parallelt med hudytan. Har du kraftig behåring kan du få göra om proceduren en gång till.

När du är klar med vaxningen ska du använda en produkt som lindrar och samtidigt kyler ner huden. T ex en Soother eller en Aloe Vera-kräm, de lugnar skönt. Det finns även bra produkter som hämmar hårväxten att komma tillbaka, prova gärna Kalo Post Epilating Lotion. Efter några dagar kan du använda en peeling eller scrub som tar bort döda hudceller och som även motverkar vaxfinnar och hår som växer inåt.

Här hittar du Veets produkter. Riktigt bra vax för att få till den där snygga hårlösa ryggen.

Ryggbehåring – Hår på ryggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *