Ta hand om din vinterhud

På vintern är det många som får problem med sin hud. Huden blir framförallt torr, men även irriterad och flammigt röd. Egentligen är det kanske inte så konstigt, stora temperaturskiftningar och dessutom är ju ansiktet hela tiden i direktkontakt med luften. Det är både kallt, torrt, fuktigt, blåsigt och varmt om vartannat och detta påverkar såklart huden på ett negativt sätt. Inget konstigt med det.

Här hittar du bra produkter för ansiktet och vinterhud

Huden består av olika lager

Vår hud består av olika lager, och det yttersta, hornlagret, har en vattenbalans som  är anpassad till vår omgivning. När luften är torr, som den är på vintern, utsöndras vatten från huden för att hålla en jämn balans. Det är därför vi får torrare hud på vintern. det är många som lider av alldeles för torr hud just på vintern. De får smörja sig rejält för att det överhuvudtaget skall fungera i detta kalla och många gånger kaga klimat som råder här i norra Europa.

Vinterhud - Vad ar vinterhud

Kall luft utomhus blandat med torr värme inomhus gör att vår hud lätt blir irriterad. Det är inte alls ovanligt att personer som andra tider på året inte har några problem med huden får problem med huden i ansiktet och på övriga kroppen under just vintertid. Det är då som vädrets makter är som sämst för huden med alla dessa skiftningar och det påverkas såklart många personer.

Ta hand om din hud vintertid

Det är därför så viktigt att vi tar hand om vår hud under vintern. Huden behöver extra fukt för att klara dessa påfrestningar. Bra produkter som är speciellt anpassade för vinterklimat. Det finns en mängd riktigt bra produkter i vår webbutik som hjälper dig att hålla din hud fuktig och fin även under vintern.

Kom även ihåg att solen kan vara stark även på vintern, använd därför produkter med solskyddsfaktor när du vistas länge ute. Vår vinterhud behöver extra vård för att må bra och se bra ut. Det är egentligen en självklarhet!

Köp dina produkter för vinterhud här

Vinterhud – Ta hand om din vinterhud

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *